Продължаваме промяната няма да подкрепи кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС. Това

...
Продължаваме промяната няма да подкрепи кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС. Това
Коментари Харесай

Петков/Василев: Продължаваме промяната няма да подкрепи кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС

" Продължаваме промяната " няма да поддържа кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС.

 

Това обявиха в ефира на Българска национална телевизия съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев, които излязоха особено от съвещание на управлението на партията, с цел да разгласят решението.

 

Националният съвет на " Продължаваме Промяната " е взел решение партията да не поддържа кабинет с мандат или присъединяване на ГЕРБ, изрече решението Асен Василев. 

 

" Ние ясно обещахме на нашите гласоподаватели един естествен европейски живот, което включва почтени и свободни избори ", посочи Кирил Петков.

" Националният съвет на " Продължаваме промяната " " дава мандат на Изпълнителния съвет да излъчи представители, които да водят диалози по политики с всички парламентарно показани партии ", разгласи на собствен ред Асен Василев.

Все още няма позиция от страна на " Демократична България ". Преди ден някогашният народен представител от Политическа партия Иван Христанов разгласи, че от длъжностен министър знае за почнали диалози сред ГЕРБ и Демократична България.

 

Малко по-рано някогашният народен представител от " Демократична България " и едно от знаковите лица в " Да, България " Калоян Янков от Велико Търново призова за договаряния с ГЕРБ. Според него това е единственият метод " за битка с корупцията, не на думи, а на процедура ". Янков счита, че с цел да не изгори и неговата партия в тази игра ще би трябвало да заложи на тествани фрагменти, които няма да се блазнят от корупционни схеми, написа " Флагман ". 

 

Това е следващ сигнал, приближаващ от Демократична България, който дава индикации, че може да се образува държавно управление с ГЕРБ. Още преди седмица водачът на " Да, България " Христо Иванов загатна, че може да се приказва за общ кабинет, в случай че преди този момент се образува конституционно болшинство и одобряват закони, гарантиращи контрола над основния прокурор и правосъдната промяна.

 

Повече от 5 часа продължи съвещанието на управлението на Политическа партия в столичен хотел.

Източници от партията дават ясни сигнали за разединение на върха на " Промяната ". Двата лагера, за които от дълго време се приказва под сурдинка, към този момент ясно са обрисувани и са влезнали в тежки исблъсъци. 

 

В единия лагер са Кирил Петков и обкръжението му, които предизвестили, че явяването с общи листи е рисково, защото нито ревностните последователи на Политическа партия, нито твърдото ядро на Демократична България го одобряват.

 

В другата група са Асен Василев и Даниел Лорер, които били на противоположно мнение, а тезата им била, че обединението ще подсигурява първото място на изборите на Политическа партия.

 

Освен това в “Продължаваме смяната ” настояват, че Асен Василев и Даниел Лорер работели за отстраняването на Кирил Петков като ръководител на партията. В Политическа партия има и съмнения за секрети сделки на Василев и Лорер за поддръжка на съдружно държавно управление, в случай че им бъде обещан премиерски пост. Идеята била този път Лорер да се опитва като министър-председател, написа " Труд ".

 

Групата на Кирил Петков счита, че ПП-ДБ би трябвало да играят независимо, да предложат държавно управление на малцинството и при никакви условия да не влизат в съюз с партии, които биха  сложили под въпрос играта им на локалните избори. Това лоби твърдяло, че имат всички шансове да завоюват в знакови огромни градове, включително и в София.

 

Че има земетресения в обединението и най-много в “Промяната ”, пролича от два поста във фейсбук на знакови лица за Политическа партия, взели участие в кабинета “Петков ”. Още сутринта през вчерашния ден Николай Събев написа в обществената мрежа: “Ако са честни, Асен Василев, Даниел Лорер и групата им би трябвало неотложно да си подадат оставките и да изоставен Политическа партия ”, написа Събев.

 

След някогашния министър на превоза във Facebook коментар пусна и някогашният народен представител от Политическа партия Иван Христанов: “Думите на Ник би трябвало да бъдат чути, тъй като е явно, че в Политическа партия има проблем, който изисква преоценка на дейностите на съпредседателите ”.

 

“Скъпи другари и скъпи борци за народна власт, преди 2 месеца се отдръпнах от “Продължаваме смяната ”. Ясно заявих за какво - тона на нападателна борба блокира опцията на страната да работи. Това не е укор към Политическа партия, а държание на всички политически сили. Имаше и друга причина - отхвърлих изрично да вземам участие в скрит план за свалянето на управлението на “Продължаваме смяната ”. Избрах да бъда чист пред съвестта си, пред хората на България и пред идеалите на демокрацията. Цената за това е висока и малко на брой дръзваме да я платим ”, разяснява Христанов.

 

Досега лидер на листите на Политическа партия в Плевен беше точно Христанов, само че мястото му бе заето от някогашния състезателен министър и разколник от Има Такъв Народ Радостин Василев. Той изискал да оглави листата в Плевен и желанието му било изпълнено, а това провокирало Христанов да си тръгне от Политическа партия.

Коалицията сред Политическа партия и Демократична България на предишните парламентарни избори е имала общо 692 627 гласа. Сега резултатът при обработени 99.58% протоколи е 618 868, т. е. със 73 759 гласа по-малко.

 

" Дълъг ще бъде пътят. Ще се караме, ще се разочароваме, ще поносим подигравки и неистини. Ще понесем цялата досетливост на злото. И всичко, безусловно всичко ще си коства поради нас, поради тези, които ни сътвориха и възпитаха, и поради тези след нас ", написа през днешния ден във " Facebook " бъдещият народен представител от " Продължаваме промяната - " Демократична България " Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта

 

Той показва, че пред последния месец се е убедил, че има голям брой хора, на които им пука и са подготвени да създадат всичко за страната си. " Срещнах се персонално с хиляди такива хора. С доста от тях сме съидейници, с други имаме разнообразни позиции. Винаги обаче в персоналния диалог с някого можеш да усетиш дали в действителност мечтае за по-хубава България. Пълно е с такива хора - споделям ви го, тъй като ги видях с очите си ", акцентира рапърът, който влезе в политиката.

 

Ицо Хазарта показва, че 60-те % от хората, които не са дали своят вот, имат това право. " Работата на хора като мен е да ги убедят, че смисъл има. Ще стане, въпреки и постепенно ", уверен е той. 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР